I got my name in lights with notcelebrity.co.uk

Music

12 Haziran 2013 Çarşamba

SİVİLCE İZLERİ*



Sivilce izlerinden kim hoşlanır ki? Sivilce izleri ile
yaşamak yada sürekli makyaj ile üzerini kapatmak zorunda değilsiniz. Bugün size olası sivilce izlerine karşı alabileceğiniz önlemler ve oluşan sivilce izlerini nasıl hafifletebileceğiniz konusunda birkaç öneri vermek istiyorum;
  • Limon suyu sivilce izlerinden korunmanın en kolay yollarından biri. Yapmanız gereken kestiğiniz limonun suyunu bir kabın içerisine sıkmak ve su ekleyip karıştırmak. Daha sonra bu karışımla pamuğu ıslatıp fazlasını sıkarak yüzünüze uygulamak. Bunu günlük olarak tekrar etmelisiniz.
  • Bunu zaten çok iyi biliyorsunuz fakat tekrar etmek de fayda var; sivilcelerinizi sıkmayın! Sivilceleri sıkmak cildinizde tahrişe ve yara izine neden olur.
  • Aknelerin iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu da zeytin yağı. Cildinize günde 4-5 kere zeytin yağı ile masaj yaparak iyileştirebilir, sivilce izlerinden korunabilirsiniz.
  • Güneş altında fazla vakit geçirmeyin. Güneş, sanılanın aksine cildinizin pigmentasyonunu artırarak sivilceleri ve sivilce izlerini daha belirgin hale getirir. Bu nedenle dışarı çıkarken mutlaka güneş kremi uygulayın.
  • Sivilce izlerini ve renk değişikliklerini önlemek için sivilcelerinize ilk çıktıkları anda müdahale etmeniz oldukça önemli. Eğer sivilceleriniz için ilaç kullanıyorsanız, bunu sivilcelerin büyümesini beklemeden yapmanız gerekir.
  • Eğer önceden oluşan sivilce izleriniz varsa onları hafifletmenin yolu elma sirkesinden geçiyor. Elma sirkesi, sivilce izlerinin giderilmesini ve cildinizden toksinlerin atılmasını sağlayan antiseptik ve antibiyotik özelliklere sahiptir. Elma sirkesini küçük miktarda izlerin üzerine uygulayabileceğiniz gibi aynı zamanda eşit ölçüde elma sirkesi ile suyu karıştırarak tonik olarak da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder