I got my name in lights with notcelebrity.co.uk

Music

19 Haziran 2013 Çarşamba

YÜZÜNÜZÜ İNCE GÖSTERMENİN YÖNTEMLERİ*

Yüzünüzün yuvarlak görünümünden şikayetçiyseniz bu yazı size yardımcı olabilir. Ufak saç ve makyaj hileleri ile yüzünüzü uzun ve ince gösterebilirsiniz. İşte dikkat etmeniz gerekenler;
  • Kaşlarınızı her zaman düzgün bir şekilde alın, gerekirse şekil vermek, vurgulamak için kaş kalemi kullanın. Düzgün alınmış, şekli vurgulanmış olan kaşlar ilgiyi bu noktaya çekeceği için yüzünüzü daha ince gösterebilir. Fakat kaşlarınızı doğal kalınlığında tutmaya özen gösterin, sadece etrafını toparlayın. Fazla inceltilmiş kaşlar aksine yüzünüzün yuvarlak görünümünü ortaya çıkaracağı için yüzünüzü daha geniş gösterecektir.
  • Yüzünüzü daha ince ve uzun göstermek için yanaklarınıza üç aşamada uygulama yapmalısınız. Yanak kemiklerinizin en üstüne aydınlatıcı, elmacık kemiklerinize krem allık ve yanak çukurlarınıza ise bronzer yada koyu bir pudra uygulayarak bu görüntüyü yakalayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bunların kesiştiği yerleri iyice birbirine yedirmek ve keskin çizgiler bırakmamak.
  • Saç şeklinizi değiştirerek de yüzünüzü daha ince gösterebilirsiniz. Bu da uzun yan kahküllerle mümkün olabilir. Fakat kısa kahküllerden kesinlikle uzak durmalısınız.
  • Yüzünüzün yuvarlaklığını ortaya çıkardığı için saçınızı at kuyruğu toplamaktan çekinmeyin. Sadece hangi yükseklikte toplamanız gerektiğini bilmelisiniz. Evet saçınızı tepeden at kuyruğu yaparsanız yüzünüz daha geniş görünür fakat at kuyruğunu tam kafanızın ortasından toplarsanız daha ince bir görünüm yakalayabilirsiniz.
  • Yüzünüzü ince göstermenin bir diğer yolu da saçınıza tepeden volüm vermektir. Saçınızın tepesine hafifçe krepe yaparak kabarık bir görünüm verirseniz yüzünüz daha uzun, dolayısıyla da daha inceymiş gibi görünecektir.
  • Sadece saç şekliniz ile değil aynı zamanda saç renginiz ile de yüzünüzü daha ince gösterebilirsiniz. Bu da “ombre” denilen saç diplerinin koyu, uçlarının ise açık renk tutulduğu model ile mümkün olabilir.
  • Yüzünüzü daha ince göstermenin en kolay yollarından biri ise uzun küpeler takmaktır. Uzun ve şık küpeler dikkatleri yüzünüzün yuvarlak görünümünden uzaklaştırarak istediğiniz yanılsamayı yaratmanızı sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder