I got my name in lights with notcelebrity.co.uk

Music

30 Ocak 2013 Çarşamba

DUKAN DİYETİ*

Selam kızlar bu hafta sağlıklı beslenme hızlı kilo verme çeşitli diyetler ve benzeri konularda size yardımcı olmak istiyorum size yapabileceğiniz faydalı bilgiler vermek istiyorum..GELİN BİRLİKTE İNCELEYELİM..:)

Dukan diyeti 4 farklı aşamadan oluşuyor.


Dukan Diyeti Listesi ve Kuralları

1. Sığır ve dana eti, hatta tavşan eti yiyebilirsiniz ama kuzu eti kesinlikle yasaktır. Etlerin yağlı kısımları yenilmemelidir. Eti tüketirken ızgara, fırında pişirilmiş veya haşlanmış olarak yenilmelidir. ( Tabii sıvı yağ, tereyağı ve herhangi bir krema ya da sos eklememelidir
2. Beyaz etlerden tavuk ve hindi eti yenilebilir.
3. Az yağlı ya da yağsız jambon tüketebilirsiniz. Şarküteri ürünleri, pişmiş ya da tütsülenmiş jambon yenilmemelidir.
4. Sığır eti, dana eti ve tavuk ciğeri istenildiği gibi yenilebilir.
5. Bütün balıkları; taze, dondurulmuş, tütsülenmiş, konserve, kurutulmuş halde yiyebilirsiniz. Ancak yağda veya herhangi bir yağlı krema ile pişirilmemelidir.
6. Tüm kabuklu deniz hayvanlarını tüketebilirsiniz.
7. Günde iki yumurtadan daha fazlasını yiyebilirsiniz. Eğer yüksek kolesterol sorununuz varsa, hafta üç ya da dört yumurta sarısını tüketebilirsiniz. Yumurtanın beyazı yasaktır.
8. Yağsız süt ürünleri; yoğurt, süzme peynir, yağsız süt tüketebilirsiniz. Sade yoğurt ya da Hindistan cevizi, vanilya, limon ile tatlandırılmış yoğurt sınırsız!
9. Tatlandırıcılar, sirke, baharatlar, şifalı otlar, sarımsak, soğan, salatalık, limon suyu (sadece yiyeceklerin üzerinde, içecek olarak değil ), hardal, tuz ( ölçülü miktarda ), ölçülü miktarda şekersiz doğal ketçap yenilebilir.

1- Dukan diyeti ATAK EVRESİ
İlk aşama olan atak evresinde sadece proteinle beslenmek gerekiyor. Süresi, vereceğiniz kilo miktarına göre 1-10 gün arasında değişiyor. 10 kilo vermek isteyen biri 1 hafta sürecek atak dönemi kurallarını harfiyen uygulamak zorunda.
Karbonhidrat yok. Yenilmesi gereken besinler;
Az yağlı etler (kuzu ve pirzola hariç), sakatat, bütün balıklar, bütün deniz ürünleri, ördek ve kaz dışında tüm kümes hayvanları, yağsız jambon, hindi ve tavuk dilimleri, yumurta, yağsız süt ve süt ürünleri. En az 1,5 litre su. Diyetin olmazsa olması 1,5 yemek kaşığı yulaf ekmeği ve elbette spor. Her gün mutlaka 30 dakika yürüyüş öneriliyor.

2- Dukan diyeti SEYİR EVRESİ
Bu aşamada proteinlere ek olarak sebze de yemeye başlıyorsunuz. Enginar, patlıcan, domates, ıspanak, brokoli, lahana gibi sebzeler serbest. Patates, pirinç, mısır gibi karbonhidratlı besinler kesinlikle yasak. Bu aşamanın en fazla 10 gün uygulanması öneriliyor. Su ve spor ihmal edilmiyor.



3- Dukan diyeti GÜÇLENDİRME EVRESİ
Bu evreye gelindiğinde hedef kiloya ulaşılmış olması bekleniyor. Bundan sonra, verdiğiniz her kilo başına 10 gün güçlendirme dönemi uygulanması gerekiyor. Yani 10 kg verdiyseniz 10X10=100 gün güçlendirme yapılmalı.
Bu dönemde:
Atak evresinin proteinli besinleri, seyir döneminin sebzeleri, muz, üzüm ve kiraz dışında her gün bir porsiyon meyve, günde 2 dilim tam tahıllı ekmek, çok yağlı olmayan peynir, haftada 2 porsiyon nişastalı gıda, kuzu budu, 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeği yiyebiliyorsunuz. Haftada 2 gün ödül yemeği hakkınız var. Ayrıca, haftanın bir gününü sabitleyerek o gün içinde sadece saf protein tüketmeniz gerekiyor.
Su ve spor bu evrenin de olmazsa olmazı.
4- Dukan diyeti KORUMA EVRESİ
Diyetin son ve en kolay evresine geldik. Artık haftanın 6 günü dilediğiniz her yemeği serbestçe yiyebileceksiniz. Bir daha asla kilo almamak için ise yine sabitlediğiniz haftanın bir gününde saf protein almanız gerekecek.
Kilo vermek ve tekrar eski kilonuza dönmemek için Dukan diyetinin 4 evresini harfiyen uygulamalısınız.
Gelelim uyarılara;
Öncelikle Pierre Dukan’ın “Dukan Diyeti” kitabını almanızı öneririz. (Kitabın görseli eklenebilir.) Kitapta diyetin mantığını ve neyi ne için yaptığınızı öğreniyor olacaksınız.
Diyete başlamadan önce ve sonrasında aralıklarla mutlaka rutin sağlık kontrollerinizi yaptırmalısınız. Diyetin üzerinizde yaratacağı etkiyi görebilmeniz ve sağlıkla tamamlayabilmeniz açısından önemlidir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder