I got my name in lights with notcelebrity.co.uk

Music

7 Mart 2015 Cumartesi

DÜŞÜK KALORİLİ YULAFLI PAZAR KURABİYESİ TARİFİ*

Malzemeler 3 Kişilik
  • 3 su bardağı yulaf
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • ½ çay kaşığı muskat
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 1/2 çay bardağı erimiş tereyağı veya sıvıyağ
  • 2-3 çorba kaşığı çiçek balı (veya agave şurubu)
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm (sapı ayıklanmış)
  • 2 çorba kaşığı ince doğranmış kuru incir, kuru kayısı vb.
  • Arzuya göre vanilya ekleyebilirsiniz.
Hazırlanışı
  1. Yulafın yarısını (1,5 bardak) robottan geçirerek un haline getirin.

  2. Karbonat, tarçın, muskat, vanilya ve hindistan cevizini un halindeki yulafa karıştırın.

  3. Ayrı bir kapta yumurta, erimiş tereyağı (veya sıvıyağı) ve balı köpürtene kadar çırpın. Yumurtalı sıvı karışıma un haline getirdiğiniz yulaf karışımını ekleyin ve düşük ayarda çırpmaya devam edin.

  4. Üzerine kalan yulafı (öğütülmemiş olanı), kuru üzüm ve diğer kuru yemişleri ekleyip karıştırın. Yumuşak ve yapışkan bir karışım elde edeceksiniz.

  5. Bu hamurdan istenilen büyüklükte yassı kurabiyeler hazırlayın.

  6. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyelerinizi dizin. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 15-20 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Kuru yemişlerin yanmaması için düşük ısıda pişirin ve 15 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayın.

  7. Altın rengine dönüp hafif kıtırlaşmaya başlayınca çıkarabilirsiniz.

  8. İşlenmiş şeker içermeyen bu tarifi bal eklemeden veya fruktoz ile hazırlarsanız diyabetli hastalar da ölçülü oranda tüketebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder